Félévkezdési tudnivalók OMA-s hallgatóknak

Figyelmesen olvassátok át a “Félévkezdés” c. rovatban található információkat! Ide csak azokat az információkat tesszük ki külön, amik speciálisan az OMA-képzés hallgatóit érintik. Az osztatlan képzés pedagógiai és pszichológia óráit az ottani órarendekben találjátok.

3. és 4. évesek szakmai szabadon választható tárgyai
A mintatanterv szerint az 5. félévtől félévenként 2 kredit szakmai szabadon választható tárgyat kell teljesíteni. A németes szakmai szabadon választható tárgyak többségében alapvizsga meglétével vehetők fel, külön jelezni fogjuk, ha nem.
Minden félévben az aktuális órarendben találjátok azokat a tárgyakat, amelyek felvehetők szakmai szabadon választható tárgyként. Amennyiben egyéb képzéseink tárgyai közül hirdetünk meg egyes tárgyakat szakmai szabadon választható tárgyként, ott alapelv, hogy olyan tárgy kerül meghirdetésre, ami az OMA mintatantervnek nem része. Így pl. a fordító mesterszak órái közül a Tolmácsolástechnika órák felvehetők szakmai szabadon választható tárgyként, a Fordítástechnika órák nem.

Frissítés dátuma: 2021.11.02.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.