Szakdolgozatok leadásának menete

Leadási határidő a BA-képzésben 2020/21 tanév I. félévében:
2020. december 11.

Hogyan kell leadni a szakdolgozatot (minden képzésünk hallgatóira vonatkozik!):

A szakdolgozatot a témavezetőnek és Meszesán Líviának kell elküldeni e-mailben. A DEA-ba való feltöltés (lsd. lentebb) biztosítja az elektronikus megőrzést, ezért adathordozón nem kell leadni a dolgozatokat. Az önálló munkáról szóló nyilatkozathoz a Tanulmányi Osztály honlapján lévő nyomtatványt kell használni! (Letölthető itt!) A nyilatkozatból egy-egy példányt bele kell köttetni a szakdolgozat két példányába.

A BA-képzés ill. Ötéves képzés rovatokban részletes leírást találtok a szakdolgozatokról. Kérem, hogy mindenki olvassa el azt alaposan és annak megfelelően hozza be leadni a szakdolgozatát! Hiányosságok, pontatlanságok esetében nem tudjuk átvenni!
A szakdolgozathoz csatolandó magyar és német nyelvű összefoglalást a szakdolgozat végére kell tenni, a bibliográfia vagy az esetleges mellékletek után. Figyeljetek arra, hogy a német nyelvű összefoglalást nem helyettesíti a tényleges szakdolgozat záró fejezete!

A BA-képzés hallgatóinak a szakdolgozattal együtt le kell adni a konzultációkról szóló igazolólapot is, amelyen min. 6 igazolt konzultációnak kell szerepelnie!  A konzultáció igazolásához szükséges űrlap letölthető a honlapunk Hallgatóknak/BA képzés rovatából. A dokumentum neve: “A záródolgozati konzultáció igazolása”.

DEA-ba való feltöltés tudnivalói:

A dolgozatot fel kell tölteni a DEA-ba. A Tanulmányi Osztály az alábbi tájékoztatóban összefoglalta a tudnivalókat, figyelmesen olvassátok el!

A DEA-ba való feltöltéskor ki kell töltenetek egy elektronikus űrlapot is a DEA oldalán. Ezen az űrlapon szerepel három olyan rovat, amelynek a tartalmi helyességét a témavezető tudja megítélni. Ezek a rovatok az alábbiak:
Kulcsszavak:
A kulcsszavak száma 3 vagy 4 legyen! Mindegyiket külön rubrikában kell megadni a feltöltéskor. A kulcsszó a szakdolgozat témáját a lehető legjobban körülíró önálló szó vagy egyszerű szókapcsolat.
Tárgyszó:
a DEA tárgyszólistájából kell kiválasztani, nem kézzel beírni! Kiválasztásnál az adott tudományterületen belül a legrészletesebb leírási fokig kell elmenni, és csak azt megadni, külön a fő tudományterületet nem.
Absztrakt:
Az absztraktot német nyelven kell írni, egész mondatokban, összefüggő szövegként. Ne legyen hosszabb 200 leütésnél (szóközök nélkül), ez kb. 5 mondatnak felel meg.

A DEA-s feltöltéskor figyeljetek az alábbiakra:
A témavezető nevét titulus nélkül kell megadni a DEA-s űrlapon!
A “szakdolgozat nyelve” rovatban a “német” nyelvet kell csak megadni!
A “szakdolgozat terjedelme” rovatban  a tényleges szakdolgozat utolsó oldalát kell megadni. Nem tartozik bele az irodalomjegyzék, a melléklet, a német és magyar nyelvű összefoglalás.

A feltöltött dolgozatok ellenőrzése folyamatosan zajlik a dolgozatok érdemjegyének beérkezése után, tehát értesítés a feltöltés elfogadásáról ill. javításáról csak a jegy megléte után várható.

 

Frissítés dátuma: 2020.11.26.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.