Végzősöknek (minden képzésben!)

Kedves Végzős Hallgatók!

A 2022/23 tanév 1. félévében a záróvizsga időszak: BA képzésen:

2023. január 9.- január 20.

BA záróvizsga írásbeli: 2023. 01.12. 09:00-12:00 135.

BA záróvizsga szóbeli: 2023.01.17. 09:00 133/2.

Kérjük a szakdolgozatot (e-mailben titkosított pdf-ben és a védés napjáig saját nyomtatott példányt, melyet a védést követően visszakapnak) juttassák el a 124/3 irodába, ill. a prezentációt küldjék el a címre!

OMA képzésen:

zárószigorlat szóbeli:

2022. december 13. 09:00-11:00 133/2.,

2023. január 18. 09:00-11:00 133/2.

 és pótvizsga 2023. január 24. 09:00-11:00 133/2.

(DMA záróvizsga időponja: 2022.06.08. 09:00 - jelenléti szóbeli)

 

A záróvizsgákról és a szakdolgozatról szóló tájékoztatókat a BA-képzés rovatban találják. Erre az oldalra csak a záróvizsga időszakban aktuális, esetleg napi szinten frissülő információk kerülnek.

 

Vizsga- és záróvizsga-időszak végzősöknek:

BA és MA képzések esetén: Aki minden tanegységet megszerez ebben a félévben, csak a szakdolgozatot nem adja még le, és már nem szeretne a következő félévben beiratkozni, kérheti az abszolutórium kiállítását, az erre vonatkozó nyomtatvány a TO honlapjáról letölthető. Ilyen esetben a hallgató hallgatói jogviszonya megszűnik, a szakdolgozatot és az államvizsgát pedig egy későbbi félévben leadhatja ill. leteheti. (Ez a lehetőség OMA szak esetén nem adott.)

Jegyek megszerzése és beíratása aktív státuszú végzős hallgatóknál:
A végzősöknek a szorgalmi időszak 2022. november 25-ig tart. Ezen határidőig kell megszerezniük a gyakorlati jegyeket. Azokon az órákon, ahol nem csak végzős hallgatók vannak (pl. a választható órákon, minoros hallgatóknál vagy ha valaki ismétel egy korábbi félévi tárgyat), az érintett hallgatók már a félév elején jelezzék az oktató felé, hogy ők végzősök!
Kollokviumot a végzős vizsgaidőszakban tehetnek a végzős hallgatók, 2022. november 28-tól. Kérem azokat a végzős hallgatóinkat, akiknek esetleg még olyan német szakos kollokviumuk van az államvizsga előtt, ami nem a teljes végzős évfolyamot érinti, hogy mielőbb keressék az oktatót a vizsgaidőpontok egyeztetése ügyében!

A szakos tárgyak teljesítésének igazolása:
A szakos kötelező tárgyak teljesítését minden képzés végzősei esetében igazolnia kell az Intézetnek. A TO honlapján az alábbi oldalon az 5. pontban találják a formanyomtatványokat. Amikor minden jegy bekerült a Neptunba, a megfelelő nyomtatványt kell kitölteni és leadni itt az Intézetben.

Minden olyan hallgatónak – képzéstől függetlenül – , akinek az adott képzése kezdésekor még indexe volt, az indexben igazoljuk le a szakos tárgyak teljesítését, ők tehát kérjék ki indexüket a TO-ról.

Ne feledjék el, hogy a TO-n határidőre le kell adni a végzősök nyilatkozatát! (Részletek a TO honlapján). Annak is le kell adni ezt a nyilatkozatot, aki egy korábbi félévben már leadta, de akkor nem jött el államvizsgázni vagy akkor nem sikerült az államvizsgája.

A TO-n intézendő ügyekkel kapcsolatban (többek között a DEA-s feltöltésről szóló igazolás és a könyvtári igazolás leadása ügyében) kérjük, hogy a TO illetékes kollégájával egyeztessenek.

A szakdolgozatot továbbra is fel kell venni tárgyként a félév elején azoknak a hallgatóknak, akik aktívak az adott félévben és ebben a félévben szeretnék leadni a szakdolgozatukat.

Szakdolgozatok leadásának menete

A tanári MA képzés záróvizsgájával kapcsolatos infók a Tanárképzés honlapján találhatók.
A tanári képesítő vizsgával (régi ötéves képzés) kapcsolatos infók a Tanárképzés honlapján találhatók.

Bírálatok
A bírálatokat a témavezetőnek BA szakon legkésőbb december 08-ig el kell juttatni a hallgatóhoz, de maga a szakdolgozati jegy a TO által megszabott indexleadási határidő miatt már korábban be kell, hogy kerüljön a leckekönyvbe és a Neptunba! Ezt Önök is jelezzék a témavezető felé!
A bírálatokat a témavezetők Meszesán Líviának és az adott hallgatónak e-mailben küldjék el!

Frissítés dátuma: 2022.11.22.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.