Végzősöknek (minden képzésben!)

Kedves Végzős Hallgatók!

A 2021/22 tanév 2. félévében a záróvizsga időpontok: BA képzésen:

írásbeli: 2022 május 23. 10:00  133/2. terem

szóbeli: 2022. május 30.31.  09:00 133/2. terem

Kérjük a szakdolgozatot juttassák el a 124/3 irodába, ill. a prezentációt küldjék el a címre!

OMA képzésen:

zárószigorlat szóbeli:

2022. június 14. 09:00-11:00 133/2. (szakdolgozati védések),

2022. június 21.09:00-11:00 133/2.

 és pótvizsga 2022. június 28. 09:00-11:00 133/2.

DMA záróvizsga időponja: 2022.06.08. 09:00 - jelenléti szóbeli

 

A záróvizsgákról és a szakdolgozatról szóló tájékoztatókat a BA-képzés rovatban találják. Erre az oldalra csak a záróvizsga időszakban aktuális, esetleg napi szinten frissülő információk kerülnek.

 

Vizsga- és záróvizsga-időszak végzősöknek:

BA és MA képzések esetén: Aki minden tanegységet megszerez ebben a félévben, csak a szakdolgozatot nem adja még le, és már nem szeretne a következő félévben beiratkozni, kérheti az abszolutórium kiállítását, az erre vonatkozó nyomtatvány a TO honlapjáról letölthető. Ilyen esetben a hallgató hallgatói jogviszonya megszűnik, a szakdolgozatot és az államvizsgát pedig egy későbbi félévben leadhatja ill. leteheti. (Ez a lehetőség OMA szak esetén nem adott.)

Jegyek megszerzése és beíratása aktív státuszú végzős hallgatóknál:
A végzősöknek a szorgalmi időszak 2022. április 29-ig tart. Ezen határidőig kell megszerezniük a gyakorlati jegyeket. Azokon az órákon, ahol nem csak végzős hallgatók vannak (pl. a választható órákon, minoros hallgatóknál vagy ha valaki ismétel egy korábbi félévi tárgyat), az érintett hallgatók már a félév elején jelezzék az oktató felé, hogy ők végzősök!
Kollokviumot a végzős vizsgaidőszakban tehetnek a végzős hallgatók, 2022. május 02-től. Kérem azokat a végzős hallgatóinkat, akiknek esetleg még olyan német szakos kollokviumuk van az államvizsga előtt, ami nem a teljes végzős évfolyamot érinti, hogy mielőbb keressék az oktatót a vizsgaidőpontok egyeztetése ügyében!

A szakos tárgyak teljesítésének igazolása:
A szakos kötelező tárgyak teljesítését minden képzés végzősei esetében igazolnia kell az Intézetnek. A TO honlapján az alábbi oldalon az 5. pontban találjátok a formanyomtatványokat. Amikor minden jegy bekerült a Neptunba, a megfelelő nyomtatványt kell kitölteni és leadni itt az Intézetben.

Minden olyan hallgatónak – képzéstől függetlenül – , akinek az adott képzése kezdésekor még indexe volt, az indexben igazoljuk le a szakos tárgyak teljesítését, ők tehát kérjék ki indexüket a TO-ról.

Ne feledjék el, hogy a TO-n határidőre le kell adni a végzősök nyilatkozatát! (Részletek a TO honlapján). Annak is le kell adni ezt a nyilatkozatot, aki egy korábbi félévben már leadta, de akkor nem jött el államvizsgázni vagy akkor nem sikerült az államvizsgája.

A TO-n intézendő ügyekkel kapcsolatban (többek között a DEA-s feltöltésről szóló igazolás és a könyvtári igazolás leadása ügyében) kérjük, hogy a TO illetékes kollégájával egyeztessenek.

A szakdolgozatot továbbra is fel kell venni tárgyként a félév elején azoknak a hallgatóknak, akik aktívak az adott félévben és ebben a félévben szeretnék leadni a szakdolgozatukat.

Szakdolgozatok leadásának menete

A tanári MA képzés záróvizsgájával kapcsolatos infók a Tanárképzés honlapján találhatók.
A tanári képesítő vizsgával (régi ötéves képzés) kapcsolatos infók a Tanárképzés honlapján találhatók.

Bírálatok
A bírálatokat a témavezetőnek BA szakon legkésőbb május 15-ig, OMA szakon május 29-ig  el kell juttatni a hallgatóhoz, de maga a szakdolgozati jegy a TO által megszabott indexleadási határidő miatt már korábban be kell, hogy kerüljön a leckekönyvbe és a Neptunba! Ezt Önök is jelezzék a témavezető felé!
A bírálatokat a témavezetők Meszesán Líviának és az adott hallgatónak e-mailben küldjék el!

Frissítés dátuma: 2022.05.12.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.