Félévkezdés

Tag der offenen Tür

Találkozzunk személyesen a Germanisztikai Intézet nyílt napján!

Sok szeretettel várjuk az I. éves OMA és I. éves BA szakos hallgatóinkat az első héten csütörtökön (2022.09.08.)12:30-tól,

a Germanisztikai Intézet titkársága előtt (124-es szoba)! A részvétel minden elsős BA-s és OMA-s hallgatónknak kötelező jellegű!

Kedves Hallgatóink!

Majdnem két félév távolléti oktatás után szeretettel üdvözöljük Önöket ismét a Debreceni Egyetem Germanisztikai Intézetében, örülünk a személyes találkozásnak! A koronavírus miatt elrendelt járványügyi készültség azonban még mindig érvényben van, ezért egészségünk megőrzése, és a jelenléti oktatás folyamatosságának fenntartása érdekében az alábbiakban kérjük együttműködésüket.

 

1. Kérjük, hogy az intézet tanóráit kizárólag egészséges, a koronavírus, vagy más fertőző megbetegedés tüneteit nem mutató személy látogassa. Az Európában és Magyarországon jelenleg terjedő delta vírusmutáns fertőzőbb, gyorsabban terjed, és a tünetei is részben eltérnek az eddig ismertektől. Ezekről az alábbi oldal nyújt részletes tájékoztatást:

https://koronavirus.gov.hu/cikkek/gyorsabban-terjed-es-allergiaszeru-tuneteket-okoz-delta-virusmutans

Ha valaki észleli magán a tüneteket, akkor értesítse a háziorvosát és teszteltesse magát, valamint ne menjen közösségbe!

2. Kérjük, amennyire csak lehetséges, kerüljék a tantermek előtti csoportosulást.

3. Az épületbe belépéskor használják a kihelyezett kézfertőtlenítő-szereket, és a benntartózkodás alatt is fokozottan ügyeljenek a kézhigiéniára (rendszeres és alapos kézmosás, legalább 20 másodpercig szappannal és folyóvízzel, vagy alkoholos kézfertőtlenítő használata).

4. Fokozottan ügyeljenek a köhögési, tüsszentési etikettre.

5. Segítsék a tantermek alapos és gyakori szellőztetését.

6. Az új koronavírus több mint másfél éve életünk része, látható, hogy a vírus gyorsan változik, és egyre veszélyesebb mutációk terjednek el. A vírus és annak mutánsai ellen a megoldás a védőoltás jelenti. Legnagyobb veszélyben a még beoltatlanok vannak, ezért őket a védőoltás felvételére biztatjuk.  

 

Együttműködésükben bízva kívánunk Önöknek zökkenőmentes évkezdést és sikeres szemesztert!

 

Köszönettel és üdvözlettel,

a Germanisztikai Intézet oktatói és dolgozói

 

Kedves Elsőéves Hallgatóink!

Szeretettel köszöntjük Önöket a Germanisztikai Intézetben!

Engedjék meg, hogy néhány fontos információt ismertessek Önökkel:

- Kérem figyeljék rendszeresen a gi.unideb.hu honlapon a Hallgatóknak fül alatt az aktuális információkat.

- Amennyiben lehetséges, látogassanak el az intézet Facebook oldalára (Institut für Germanistik der Universität Debrecen), sok információ majd ott is megosztásra kerül.

-Kérjük válasszanak képzésenként (külön BA és OMA) évfolyamfelelőst, aki Meszesán Lívia oktatásszervező kolléganőnkkel hatékonyan tudja majd egyeztetni az évfolyamot érintő problémákat.

- Az oktatókat kérjük a fogadóórájukban (személyesen vagy online) keressék, vagy emailben kérjenek időpontot.

- Az oktatással kapcsolatos ügyintézési idő 9-12-óráig tart, délután már a kérvényeikekkel, képzési feladatokkal foglalkozunk.

- A gi.unideb.hu Hallgatók fül alatt a képzésükre kattintva megtalálják a 2022-es képzési tervet. Ez a tanrend, amit követni fogunk, ebben láthatják, hogy melyik tantárgy mikor következik, melyik tantárgyak vagy vizsgának mi a feltétele. Itt láthatják, hogy az OMA-hallgatóknak szabadon választható tárgyakat, a BA hallgatóknak pedig 15 kredit értékben kötelezően választható tárgyakat kell teljesíteniük. Nem baj, ha ebben a félévben még nem sikerült ilyet felvenni, de a tavaszi félévben már érdemes lesz egy ilyen típusú tárgyat abszolválni.

- Az óra ütközéseknél csak nagyon indokolt esetben tudunk segíteni, ha valaki dolgozik, vagy a testnevelés óra van rossz helyen, vagy már csütörtökön haza szeretnének utazni, akkor nem tudunk segíteni.

-Csak azokra az órákra járhatnak be, ahol neptun szerint felvették az órákat. A neptunt és a jelenléteket többször ellenőrzik, tehát mindenképpen egyeznie kell a virtuális jelenléti listának a valós jelenléttel. Aki nem szerepel egy adott kurzus neptun listáján, nem vehet részt a szemináriumon.

- A gi.unideb.hu oldalon található a Könyvtár menüpont alatt az online handapparat, több kurzushoz ide töltenek majd fel az oktatók segédanyagokat.

- Az elearning.unideb.hu felület fogja a jelenléti oktatást a virtuális térben kiegészíteni. A kurzusok feltöltése, és az Önök neptunon keresztüli becsatolása folyamatban van.

- Minden oktatási ügyben Meszesán Líviához forduljanak, de engem is kereshetnek bizalommal a email-címen.

- A legfontosabb kérés azonban, hogy vigyázzanak magukra, legyenek óvatosak! Bleiben Sie gesund!

Sikeres tanévkezdést és jó egészséget kívánva

üdvözlettel,

Horváth Andrea

oktatási intézetigazgató-helyettes

Ügyintézés:

Tisztelt Hallgatók! Az ügyintézés hétfőtől péntekig 9-12 között folyamatos. A kérvények, dokumentumok benyújtására a határidők figyelembevételével postai és elektronikus úton van lehetőség.

Az 50 kredites képzésekre a jelentkezési határidő  április 30. 11:00.

Kérünk mindenkit, hogy csak ezen időpontokban egyeztessen az oktatással kapcsolatos ügyekben az intézetben! Egyéb időpont szükségessége esetén kérjük jelezzék ezt e-mailben címen.

További infók:

 

Frissítés dátuma: 2022.09.02.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.