Félévkezdés

Kedves Elsőéves Hallgatóink!

Szeretettel köszöntjük Önöket a Germanisztikai Intézetben! Ha nem lennének járványügyi korlátozások, akkor a szemeszter első csütörtökén, a hagyományoknak megfelelően találkoznánk az intézeti nyílt napon, ahol megismerkedhetnének az intézet oktatóival, és elmondhatnánk szóban minden fontos információt.

Engedjék meg, hogy a legfontosabb pontokat ezúton ismertessem Önökkel:

- Kérem figyeljék rendszeresen a gi.unideb.hu honlapon a Hallgatóknak fül alatt az aktuális információkat.

- Amennyiben lehetséges, látogassanak el az intézet Facebook oldalára, sok információ majd ott is megosztásra kerül.

-Kérjük válasszanak képzésenként (külön BA és OMA) évfolyamfelelőst, aki Meszesán Lívia oktatásszervező kolléganőnkkel hatékonyan tudja majd egyeztetni az évfolyamot érintő problémákat.

- Az oktatókat kérjük a fogadóórájukban (személyesen vagy online) keressék, vagy emailben kérjenek időpontot.

- Az oktatással kapcsolatos ügyintézési idő 9-12-óráig tart, délután már a kérvényeikekkel, képzési feladatokkal foglalkozunk.

- A gi.unideb.hu Hallgatók fül alatt a képzésükre kattintva megtalálják a 2020-as képzési tervet. Ez a tanrend, amit követni fogunk, ebben láthatják, hogy melyik tantárgy mikor következik, melyik tantárgyak vagy vizsgának mi a feltétele. Itt láthatják, hogy az OMA-hallgatóknak szabadon választható tárgyakat, a BA hallgatóknak pedig 15 kredit értékben kötelezően választható tárgyakat kell teljesíteniük. Nem baj, ha ebben a félévben még nem sikerült ilyet felvenni, de a tavaszi félévben már érdemes lesz egy ilyen típusú tárgyat abszolválni.

- Az óra ütközéseknél csak nagyon indokolt esetben tudunk segíteni, ha valaki dolgozik, vagy a testnevelés óra van rossz helyen, vagy már csütörtökön haza szeretnének utazni, akkor nem tudunk segíteni.

-Csak azokra az órákra járhatnak be, ahol neptun szerint felvették az órákat. A neptunt és a jelenléteket többször ellenőrzik, tehát mindenképpen egyeznie kell a virtuális jelenléti listának a valós jelenléttel. Aki nem szerepel egy adott kurzus neptun listáján, nem vehet részt a szemináriumon.

- A gi.unideb.hu oldalon található a Könyvtár menüpont alatt az online handapparat, több kurzushoz ide töltenek majd fel az oktatók segédanyagokat.

- Az elearning.unideb.hu felület fogja a jelenléti oktatást a virtuális térben kiegészíteni. A kurzusok feltöltése, és az Önök neptunon keresztüli becsatolása folyamatban van.

- Minden oktatási ügyben Meszesán Líviához forduljanak, de engem is kereshetnek bizalommal a email-címen.

- A legfontosabb kérés azonban, hogy vigyázzanak magukra, legyenek óvatosak! Bleiben Sie gesund!

Sikeres tanévkezdést és jó egészséget kívánva

üdvözlettel,

Horváth Andrea

oktatási intézetigazgató-helyettes

Ügyintézés:

Tisztelt Hallgatók! Az ügyintézés hétfőtől péntekig 9-12 között folyamatos. A kérvények, dokumentumok benyújtására a határidők figyelembevételével postai és elektronikus úton van lehetőség.

Az 50 kredites képzésekre a jelentkezési határidő  április 30. 11:00.

Kérünk mindenkit, hogy csak ezen időpontokban egyeztessen az oktatással kapcsolatos ügyekben az intézetben! Egyéb időpont szükségessége esetén kérjük jelezzék ezt e-mailben címen.

További infók:

 

Frissítés dátuma: 2020.09.10.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.