Állandó rendezvények

PR-csoport

Intézetünkben PR-csoport működik 2006 szeptembere óta, melynek legfőbb feladata és célja, hogy meg tudja tervezni Intézetünk arculatát és képes legyen az emberek figyelmét felkelteni. A csoport vezetője Dr. Horváth Andrea, az irodalom tanszék oktatója. Tagja oktatói oldalról Tóth Máté, a hallgatók képviseletében az évfolyamfelelősök.

Főbb tevékenységi körök:

  • intézeti programok kitalálása, megszervezése és lebonyolítása a hallgatók segítségével
  • kapcsolattartás és együttműködés a Debrecenben működő „Deutsches Kulturforum”-mal
  • az Intézet arculatának megtervezése, folyamatos alakítása
  • Intézetünk reklámanyagának elkészítése és
    terjesztése a középiskolások körében
  • Intézetünk prezentálása külső és belső eseményeken (nyílt nap)

Állandó Programjaink

Tag der offenen Tür
A Nyílt nap egy állandó rendezvény, mely minden tanév első hetében kerül megrendezésre. A rendezvény keretein belül első éves hallgatóink megismerhetik Intézetünk dolgozóit és helységeit. Ezen a napon minden terem és dolgozói iroda ajtaja nyitva áll és a hallgatók bemehetnek, körülnézhetnek és beszélgethetnek leendő tanáraikkal.

Oktoberfest
A tanév során időrendben a második rendezvényünk az „Oktoberfest”, melyet másodéves hallgatóink szerveznek az elsőéveseknek. Ezen alkalommal az első évfolyamon tanulók számára lehetőség nyílik, hogy bemutatkozzanak egy játékos vetélkedő keretein belül. Az „Oktoberfest” minden évben egy németes bulival végződik, ahol az évfolyamok együtt szórakozhatnak, jobban megismerhetik egymást.

Nikolaustag und Weihnachten
Minden év decemberében, karácsony előtt megrendezésre kerül a hallgatók és tanárok által szervezett „Nikolaustag/Weihnachten”. Hallgatóink karácsonyi díszbe öltöztetik Intézetünket és karácsonyfa is kikerül a folyosóra. A nap folyamán különféle programokon vehetünk részt.

Germanistentag
Minden tanév tavaszi félévében sor kerül a németes szaknapra (Germanistentag) hallgatóink szervezésében. A rendezvény célja, hogy hallgatóink és Intézetünk dolgozói közelebbről megismerhessék egymást és ne csak a tanórákon találkozzanak egymással. A szaknaphoz minden évben más-más tematikát választunk, mely köré felépítjük a nap programjait. A nap folyamán számos program kerül megrendezésre (tanár-diák foci, kosár; előadások, vetélkedők), illetve büfé üzemel az Intézet folyosóján. Az egész napos programsorozatot egy németes buli zárja, melyen oktatóink és hallgatóink együtt szórakoznak.

Frissítés dátuma: 2021.12.08.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.