Debreceni Egyetem Germanisztikai Intézet
Postacím:4002 Debrecen,Pf. 400.
Email: germanistik@arts.unideb.hu

Tantárgyütközések a tárgyfelvétel során

CSAK indokolt esetben (pl. két német szakos tárgyat csak ugyanazon időpontra sikerült felvenni, mert máshol már nem volt hely, vagy német szakos tárgy ütközik másik szakos tárggyal a minoros és az osztatlan képzés hallgatóinál): kérem az érintetteket az alábbiakra:

1. Ha két német szakos tárgy ütközik:
Jelezzétek ezt mielőbb e-mailben nekem, de ez esetben is legyen felvéve minden érintett kötelező tárgy, akkor is, ha egyes tárgyaknál ugyanaz az időpont, mert az összlétszámot az egyes tárgyaknál látnom kell, akkor tudom megmondani, hogy melyik tárgy maradjon a kettő közül a felvett helyen és melyiket tudom módosítani. A Neptunban le tudom ellenőrizni az ütközés tényét és a továbbiakról emailben értesítem a hallgatót.

2. Ha másik szakos kötelező tárggyal ütközik német szakos kötelező tárgy:
Jelezzétek ezt mielőbb e-mailben nekem, de ez esetben is legyen felvéve az érintett kötelező tárgy. Az ütközés igazolásaként juttassátok el hozzám a másik szakon felvett tárgyak Neptunból kinyomtatott listáját az órarendi adatokkal ill. azok elérhetőségével emailben, vagy még jobb személyesen!  A legegyszerűbben printscreen-módszerrel tudjátok kinyomtatni ill. az oldalt képként lementeni és elküldeni.
Ezen anyagok alapján előszöris ellenőrizzük, hogy tényleg van-e ütközés, aztán megnézzük a lehetőségeket, általában több megoldás is szokott lenni ezekre az esetekre. Az egyenletes csoportlétszámokat szem előtt tartva segítek megoldást keresni és a Neptunban átjelentkezni.

Szilágyi Katalin

Comments are closed.