Debreceni Egyetem Germanisztikai Intézet
Postacím:4002 Debrecen,Pf. 400.
Email: germanistik@arts.unideb.hu

Ösztöndíjjal külföldön lévő hallgatóinknak

Ezen az oldalon fogjuk közzétenni azon speciális információkat, amik az ösztöndíjjal hivatalosan külföldön tartózkodó hallgatókat érintik. Az oldalt folyamatosan frissítjük.

1. Állásfoglalás a hiányzásokkal kapcsolatban azon hallgatók esetében, akik az őszi félévet ösztöndíjjal külföldön töltik és emiatt a tavaszi félévet itthon később tudják kezdeni:
– Igazolást kérünk a hallgatótól arról, hogy hivatalosan meddig tart az ösztöndíja
– Azon hallgatók, akiknek az ösztöndíja annyira belenyúlik az itthoni tavaszi félévbe, hogy az első 3 héten még nincsenek itthon és nem tudnak részt venni az órákon, egyéni tanrend-kérelmet kell hogy benyújtsanak az oktatási dékánhelyetteshez
– Azon hallgatók, akik a tavaszi félévben a 3. tanítási héten már be tudnak kapcsolódni, tehát 2 alkalommal hiányoznak a félév elején, bekapcsolódhatnak a félévbe külön engedély nélkül azzal a feltétellel, hogy minden esetleges további hiányzásukat  a félév során igazolniuk kell, továbbá ha ezen igazolt hiányzásuk meghaladja a 3 alkalmat, akkor a TVSZ szerinti módon a dékánhelyetteshez kell benyújtaniuk kérvényt az ügyben, hogy engedélyezze nekik a félév teljesítését.

2. Kérjük olvassátok el a TO tájékoztatóját is a BTK honlapján (“Tájékoztató azon hallgatók számára, akik az adott félévben ERASMUS vagy más ösztöndíjjal külföldön tanulnak”)

Comments are closed.