Debreceni Egyetem Germanisztikai Intézet
Postacím:4002 Debrecen,Pf. 400.
Email: germanistik@arts.unideb.hu

Félévkezdési tudnivalók FMA-s hallgatóknak

Órarendek 2017/18/1:
1. évfolyam, frissítve októberben
2. évfolyam, frissítve szeptember 20-án

Általános tudnivalók a szabadon választható tárgyakról:

Elvileg bármilyen szabadon választható tárgyat fel lehet venni, a  képzés során összesen minimum 20 kredit értékben kell teljesítenetek szab. vál. tárgyakat. De felhívjuk az első évesek figyelmét arra, hogy 2. éven a szakos tárgyaknál már nem lesz különbontva a C-nyelves és a B-nyelves csoport! Ezért  hogy a C-nyelvből is fejlődni tudjatok, felvehetitek az adott nyelv egyes B-nyelves tárgyait szabadon választhatónak, amennyiben órarendileg nem ütközik és van még hely. Ezeket a tárgyakat intézményi tárgyként fogjátok látni a Neptunban, érdemes majd kódszám vagy tárgynév alapján rákeresni a sok tárgy között, de szűrőnek beállításra kerül, hogy csak az FMA-képzés hallgatói vehessék fel.
Felvehetők továbbá szabadon választhatóként az adott nyelv egyéb MA képzéseinek tárgyai is szabadon választható tárgyként, amennyiben van hely rajta és a tárgy oktatója hozzájárul. Ha ez a két feltétel megvan, akkor töltsetek le a kari honlapról egy utólagos tárgyfelvételi kérelmet, azt kitöltve és az oktatóval aláíratva hozzátok be hozzám legkésőbb szeptember 14-én csütörtökön délig! Ugyanis a tárgyfelvételben vagy az adott tanszék vagy a TO fog segíteni, mert ezeket a tárgyakat nem látjátok a Neptunban, így csak akkor tudjuk ezeket díjmentesen felvenni nektek, ha az adott határidőig behoztátok a kérelmet!

Új hallgatóinknak javasoljuk, hogy a képzés facebook-csoportjába jelentkezzenek be (https://www.facebook.com/groups/156291391244499/), nagyon sok hasznos és érdekes információt teszünk ott közzé nemcsak a képzéssel kapcsolatban, hanem pl. programajánlókat, álláslehetőségeket is.

A 2017/18-as tanév beosztása az alábbi oldalon található. A félévkezdés általános tudnivalóit és határidőit a TO honlapján lévő tájékoztatóban  olvashatjátok, ezen határidők vonatkoznak az FMA-képzésben is a tárgyfelvételre. Minden olyan ügyben, ami nemcsak az FMA-s hallgatókat érinti, hanem általában a BTK hallgatóit, a TO az illetékes!

Szilágyi Katalin
oktatásszervező

Comments are closed.