Debreceni Egyetem Germanisztikai Intézet
Postacím:4002 Debrecen,Pf. 400.
Email: germanistik@arts.unideb.hu

Félévkezdés

FÉLÉVKEZDÉSHEZ

Kedves I. BA és I. OMA hallgatók,

A debreceni Fórumban található Libri könyvesboltban legyetek szívesek az első óráig beszerezni a Sicher B2.1 tankönyvet (és CD-t), amelyből több féléven keresztül fogtok tanulni az Írásbeli komm. 1, Verbális komm. 1 és Fonetika (és később az Írásbeli komm. 2, Verbális komm. 2. és Fonetika 2.) órákon. Holnaptól vasárnapig kupon napok lesznek a Fórumban, igénybe vehettek 20 % kedvezményt, ha kinyomtatjátok a kupont és odaadjátok a pénztárnál. A könyvek nincsenek kipakolva a polcokra, a pénztárnál kérjétek.

Kedves II. BA  és II. OMA éves hallgatók,

A debreceni Fórumban található Libri könyvesboltban legyetek szívesek az első óráig beszerezni a Sicher C1.1 tankönyvet (és munkafüzetet), amelyből több féléven keresztül fogtok tanulni a Komm. tech. 1. (és később a Komm. tech. 2.) órákon. Holnaptól vasárnapig kupon napok lesznek a Fórumban, igénybe vehettek 20 % kedvezményt, ha kinyomtatjátok a kupont és odaadjátok a pénztárnál. A könyvek nincsenek kipakolva a polcokra, a pénztárnál kérjétek.

Üdv: Annamari

Kedves első éves BA  és OMA hallgatók!

A Libri Könyvesbolt a debreceni Fórumban jelentős kedvezménnyel, 15.000 Ft helyett 10.500 Ft-ért árusítja a  szept. 10-vel kezdődő hét csütörtökétől a Wortklassen des Deutschen c. átfogó német egyetemi grammatika tankönyvet. Ezt a könyvet 4 féléven keresztül fogják használni, és később is hasznos lesz, ha majd tanítanak vagy ha egyszerűen csak utána akarnak nézni valamilyen jelenségnek.

Mindenkinek ajánljuk a könyv megvételét, ugyanis az új változatból nem lesznek feltöltött anyagok vagy másolatok.

Vigyázat, ez egy új kiadás, a régebbi nem 2018-as kiadású kötetek elavultak! Az új kiadás a korábbiakhoz képest jelentős változásokat tartalmaz, ezért ne vegyék meg a régebbi kiadású köteteket, mert nem abból fognak dolgozni!

Üdvözlettel: Az intézetvezetés

 

Kedves III. BA és III. OMA hallgatók,

minden lehetőséget mérlegeltünk, és mindenkinek igyekszünk jót tenni. A következőt szeretnénk kérni: szeptember 6-án, csütörtökön minden III. éves BA és OMA hallgató (aki 2017 szeptembere előtt kezdte meg a tanulmányait) jelentkezzen le az Irodalmi szövegelemzés 3, a Kommunikációs technikák 1. és a Grammatika 3. tárgyakról és adják át a helyüket a II. éves hallgatóknak, hiszen OMA képzésben sok másodéves hallgató nem tudta felvenni a tárgyakat és egy újabb limitemelés már nem lehetséges, hiszen nem fognak elférni a teremben ill. az oktató sem tud egy nagy létszámú csoporttal hatékonyan foglalkozni. Ha nem teszik meg, mi fogjuk Önöket lejelentkeztetni. Mindegyik tárgyból pénteki időpontokban 1-1 csoport kerül meghirdetésre, ahova csak Önöket, III. éves BA és OMA hallgatókat várjuk. A németes órarendjük alapján mind a 3 időpont megfelelő, minoros és egyéb ütközéssel sajnos nem tudunk foglalkozni, mert az időpontokat az oktatók kapacitása és a szabad termek alapján tudtuk kiválasztani.

Kérjük, aki tudja vegye fel ezeket az órákat. Így minden kérésüknek eleget tettünk. Ha kimarad mégis egy kisebb csoport, kérjük decemberben egy közös kérvényben jelezzék felénk, hogy miből szeretnének keresztféléves órát, hogy az órarendtervezésnél tudjunk kalkulálni egy plusz csoporttal.

Ha kérhetjük, hiszen halljuk, olvassuk közvetve a megjegyzéseiket, az FB-csoportokban legyenek megértőbbek, meglepődve halljuk – közvetítve – az Önök véleménynyilvánításait. Kérjük, ahogy tavaly is, jöjjenek el a tájékoztatóra, hogy mindent nyíltan meg tudjunk beszélni.

Új csoportok időpontjai:

Irodalmi szövegelemzés 3.: Péntek 8-10, Grunda Marcell

Grammatika 3.: Péntek 10-12, Iványi Zsuzsa

Kommunikációs technikák 1. : Péntek 12-14, Pintye Erzsébet

Ha bármilyen kérdésük van, az évfolyamfelelősökön keresztül kommunikáljanak Annamarival, mert a beérkező rengeteg emailre nem lehet reagálni.

Megértésüket köszönöm!

További mérgelődésmentes napokat kívánva,

üdvözlettel,

Horváth Andrea

 

 

 

 

Ügyintézés:

A hallgatói ügyintézés ideje: minden nap 9-12.00 óra. Kérünk mindenkit, hogy csak ezen időpontokban egyeztessen az oktatással kapcsolatos ügyekben az intézetben!

 

 

További infók:

Minoros hallgatóinknak  OMA képzés hallgatóinak
 Első éves hallgatóinknak
(frissítés alatt)
(osztatlan és BA képzés)

Toma Annamária

Comments are closed.